BIJELJINA

Govedarica: Odazvat ćemo se Dodikovom pozivu za sastanak

Rekao da sa SNSD-om neće pregovarati o formiranju Vijeća ministara BiH

Vukota Govedarica. Arhiv

Avaz.ba

23.3.2019

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica rekao je danas da će se odazvati pozivu lidera SNSD-a Milorada Dodika za sastanak koji će biti održan 25. ili 26. marta, a da će odluke o svemu donositi Glavni odbor stranke.  

Govedarica je rekao da sa SNSD-om neće pregovarati o formiranju Vijeća ministara BiH i da ne želi razgovor o nekoj podjeli funkcija. 

- Zaključcima Glavnog odbora SDS-a svojevremeno smo jasno rekli da želimo razgovarati sa svim parlamentarnim političkim organizacijama iz Republike Srpske na državnom nivou, razgovarati, a ne pregovarati - rekao je Govedarica novinarima u Bijeljini, gdje je danas učestvovao u radu Političke akademije SDS-a. 

On je naveo da očekuje ozbiljan razgovor o problemima u Republici Srpskoj i o strateškim politikama, odnosno ciljevima kojima stremi RS. 

- Mi ćemo čuti šta konkretno u ovom slučaju nudi SNSD. Nisam za to da razgovaramo o nekim podjelama funkcija, mene to ne zanima, zanimaju me strateške politike Republike Srpske na državnom nivou vlasti - rekao je Govedarica. 

On je negirao da je stranački funkcioner Mirko Šarović rekao da se neće odazvati sastanku o formiranju vlasti. 

- Potrebna nam je komunikacija, jer samo tako možemo doći do rješenja, a kada nemamo komunikaciju ili je ona svedena na loš nivo dolaze problemi - ocijenio je Govedarica. 

Govoreći o pozivu na saradnju SDS-a i SDP-a o zajedničkom djelovanju na nivou BiH, Govedarica je naveo da se o tome razgovara i da je jedna od tema definiranje određenih zakonskih akata koji su potrebni i Republici Srpskoj i Federaciji BiH, kao što je Izborni zakon BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.