DRVAR

Vrijedni timovi za nekoliko dana prikupili 800 vreća s otpadom

Piše: B.Š.

24.3.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Proljetna akcija čišćenja i uređenja užeg područja općine Drvar uveliko traje, a već su prikupljene na stotine vreća otpada. Akcija je počela uređenjem dječijeg igrališta za koje se pobrinula ekipa „Mladi ekonomisti II-e“.

Profesorica ekonomske grupe predmeta i koordinator tima „Mladi ekonomisti II-e“ Snježana Bodroža kaže da su se u ovu aktivnost uključili da bi uradili nešto korisno i učinili grad ljepšim, ali da im je prioritet bilo uređenje dječijeg igrališta.

- Uređenje dječijeg igrališta ima za cilj osigurati djeci čisto i sigurno mjesto za igru i druženje. Predstoje nam još dvije radne aktivnosti koje će se realizirati ovih dana. U slučaju da osvojimo nagradu za naš trud, novac ćemo usmjeriti za finansiranje maturske ekskurzije učenicima lošijeg materijalnog stanja - kaže Bodroža.

Akciju organizira Omladinska organizacija „Drvar“ pod pokroviteljstvom Općine Drvar, a svi građani koji su zainteresirani mogu se još uključiti u akciju.

- Do sada je prijavljeno sedam timova koji će očistiti 13 lokacija u Drvaru, a poziv za prijave ekipa traje do 25. marta. Čišćenje grada traje do 1. aprila. Nakon ove akcije najbolji i najvredniji timovi bit će nagrađeni sa 900 KM, koliko iznosi nagradni fond - rekao je Željko Papak, predsjednik Omladinske organizacije „Drvar“.

Najuspješniji tim po količini prikupljenog otpada je za sada „Crna kraljica“ sa 195 vreća po 150 litara, a nakon njih slijede „Mladi ekonomisti II-e“ sa 254 vreće od 100 litara. Papak dodaje da na kraju velike proljetne akcije uređenja grada očekuje između dvije i tri hiljade vreća prikupljenog otpada, te da će i sam Drvar nakon ovog čina bili ljepši. Ističe da su do sada timovi prikupili oko 800 vreća s otpadom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.