PRIJEDOR

Počela obnova prizemlja u zgradi Psihijatrije

Vrijednost radova je 210.000 maraka, koje je osigurala Vlada RS

Radovi u prizemlju Psihijatrije dobro napreduju

Piše: M. ZGONJANIN

11.4.2019

Prizemlje zgrade Psihijatrije, koje je prije dvije godine uništeno u požaru, ovih dana se obnavlja.

 Sanacija toaleta

Paralelno s tim radovima, prema riječima dr. Mirka Sovilja, direktora JZU Bolnica „Dr. Mladen Stojanović“, u čijem je sklopu i Psihijatrija, ukazala se i potreba za rekonstrukcijom toaleta na spratu objekta.

- Tako da je to nešto malo i usporilo radove koji su već u poodmakloj fazi. Očekujemo da će u roku od mjesec-dva biti privedeni kraju. Prema najavama iz Ministarstva građevinarstva i ekologije Vlade RS, očekujemo i početak radova iz projekta energetske efikasnosti, što bi značilo zamjenu kompletne vanjske stolarije, riješeno krovište, „utopljavanje“ objekta i postavljanje fasade. Time ćemo dobiti najbolje uvjete za liječenje psihijatrijskih pacijenata - kaže dr. Sovilj.

Prizemlje, u čiju će rekonstrukciju biti uloženo oko 210.000 maraka namjenskih sredstava koje bi trebala pokriti Vlada RS, je zatvoreni dio Psihijatrije gdje su liječeni mahom teži bolesnici.

 Lakši bolesnici

Oni su u proteklom periodu zbrinjavani na banjalučkoj Psihijatriji, dok su na spratu objekta, koji je sve vrijeme bio u funkciji, zbrinjavani lakši bolesnici.

Psihijatrije stara je više od šest decenija. U požaru koji je izbio početkom marta 2017. godine u prizemlju objekta potpuno su uništene četiri prostorije.



Sovilj: Bolji uvjeti

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.