REPUBLIKA SRPSKA

Za prvomajske praznike Trebinje će biti puno kao šipak

Najavljen je i veliki broj organiziranih grupnih posjeta turista iz zemalja regiona, kaže Radić

Trebinje: U prva tri mjeseca ove godine registrirano skoro 9.000 noćenja

P.MUCOVIĆ

18.4.2019

Trebinje je nekoliko posljednjih godina top destinacija i za prvomajske praznike, pa se tako i ove godine očekuje veliki broj turista. 

 Informativni centar

- Prema informacijama kojima trenutno raspolažemo, tako će biti i ove godine. Većina smještajnih kapaciteta već je odavno rezervisana, a najavljen je i veliki broj organizovanih grupnih posjeta turista iz zemalja regiona - istakao je Marko Radić, direktor Turističke organizacije Grada Trebinja.

U Trebinju je u prva tri mjeseca ove godine registrirano skoro 9.000 noćenja, što je povećanje za oko 5,5 posto u odnosu na prethodnu godinu.

- Trebinje su grupno i individualno posjećivali turisti iz svih dijelova svijeta, pa su tako prostorije Turističkog informativnog centra posjetili turisti iz 90 različitih zemalja. Najveći broj inostranih noćenja zabilježili su turisti iz Turske, zatim Srbije, Francuske, Grčke, Južne Koreje i Španije – kaže Radić.


Radić: Planiraju niz aktivnosti

Govoreći o planovima za ovu godinu, odnosno nastupajuću turističku sezonu, Radić je naveo da su planirali niz aktivnosti poput postavljanja velikih bilborda u blizini aerodroma u Podgorici, Tivtu i Ćilipima.

Brojne aktivnosti

- U planu nam je i potpisivanje protokola o saradnji s Turističkom organizacijom Zlatibor, gdje prva planirana aktivnost treba biti promocija Trebinja na Zlatiboru i Zlatibora u Trebinju, Moto skup u čiju organizaciju ulazimo u ovoj godini, "Fitness day", sportsko-turistička manifestacija koja ima za cilj afirmaciju zdravog načina života, promotivna akcija “Trebinje iz tvog ugla ... – kaže Radić.

Brojni sajmovi

Turistička ponuda Grada Trebinja u ovoj godini do sada je samostalno ili u saradnji s Turističkom organizacijom RS predstavljena na međunarodnim sajmovima turizma u Ljubljani, Tel Avivu, Beograd i Moskvi. Promotivni materijal turističke ponude Trebinja posredstvom partnera i saradnika našao se na sajmovima turizma u Beču, Berlinu, Briselu i Istanbulu. Do kraja godine u planu su učešća na sajmovima turizma u Banjoj Luci, Sarajevu, Bijeljini, Nišu, Novom Sadu, Solunu i Varšavi.

 93.929  noćenja ostvareno u Trebinju u 2018. godini 

36 posto više noćenja ostvareno lani nego 2017. godine  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.