BLAGDANI

Katolici misom u trebinjskoj katedrali obilježili Uskrs

Neka vlada mir ne samo u ovom našem lijepom gradu, Hercegovini nego i u cijelom svijetu - istakao je u svojoj poruci trebinjski župnik

P. M.

21.4.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Vjernici rimokatoličke vjeroispovijesti koji žive na području župe trebinjske prisustvovali su jutros uskršnjoj misi u Katedrali Rođenja Blažene Djevice Marije u Trebinju koju je služio don Ivo Šutalo, trebinjski župnik. 

Don Ivo Šutalo je, čestitajući blagdan svim katolicima, istakao da posebno želi čestitati Uskrs katolicima trebinjske župe koji danas prisustvuju svetoj misi, ali i svim onima koji nisu mogli doći.

- Posebno pozdravljam predstavnike Srpske pravoslavne crkve i predstavnike gradske vlasti koji su došli da nam čestitaju uskrsnuće Kristovo i s nama podijele radost. Želim odavde poručiti Hristov mir svim ljudima dobre volje, svim pravoslavnim vjernicima koji sljedeće sedmice slave Vaskr, neka im bude sretan i blagoslovljen. Neka uskrsli Krist u Vašim dušama nosi mir, ne samo Vama nego i svima onima koje susrest ćete, sa kojima razgovarate... Neka mir bude u srcima Vašim, onaj koji je Krist donio cijelome svijetu. Da živimo svi u međusobnom razumijevanju i toleranciji, dao Bog da između nas ne dođe nikada više do nikakve svađe, do nikakvog spletkarenja i loših odnosa. Ne dao Bog da ikada više dođe do rata i razaranja koje smo u nedavnoj prošlosti doživjeli. Neka vlada mir ne samo u ovom našem lijepom gradu Trebinju, Hercegovini nego i u cijelom svijetu - istakao je u svojoj poruci don Šutalo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.