BANJA LUKA

Niču dvije poslovne i stambene zone, ali i „doktorsko naselje“

S obzirom na to da je veći dio zemljišta s čistim imovinskim odnosima, odnosno u većinskom vlasništvu Grada, planiramo da dio po dio ponudimo na licitaciji, rekao je Radojičić

Prodaja atraktivnih lokacija neće biti organizirana ove godine

Piše: G. DAKIĆ

6.5.2019

Grad Banja Luka rasprodat će zemljište na kojem se od 1969. godine nalazi Paskulina ciglana, dok će na prostoru nekadašnje Hirurgije nići novo naselje sa stanovima za doktore.

Dvije zone

Prema nedavno usvojenom Regulacionom planu za centralno područje grada, nadležni su na lokaciji Paskuline ciglane predvidjeli dvije poslovne i stambene zone.

- S obzirom na to da je veći  dio zemljišta sa čistim imovinskim odnosima, odnosno u većinskom vlasništvu Grada, planiramo da dio po dio ponudimo na licitaciji - rekao je gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić.

Prodaja neće biti organizirana ove godine. Radojičić smatra da bi bilo više nego dobro da se to desi naredne godine. To su, kazao je on, izuzetno atraktivne lokacije i ne treba ih protraćiti.

- Zato mislim da ćemo imati neku vrstu promocije lokacije, da bismo dobili što interesantnije ponude. To ćemo uraditi prije nego što počnemo s prodajom - istakao je Radojičić.

Regulacioni plan

Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje Slobodan Stanarević rekao je da će na lokaciji stare Hirurgije, koja je preseljena na Paprikovac, biti izgrađeno komforno i nesvakidašanje stambeno-poslovno naselje sa parkovima.

Zemljište je u vlasništvu Univerzitetskog kliničkog centra RS, s kojim Grad dogovara izgled novog regulacionog plana i budućeg „doktorskog naselja“.

- Namjera i zamisao rukovodstva UKC-a RS je da dio stanova u tom naselju daju doktorima kako bi ih motivirali da ostaju ovdje. To je izvanredna ideja da rješavanjem stambenog pitanja zadržimo ljude - rekao je Stanarević.

Radovi za tri godine

Stambeno-poslovno naselje će niknuti i na prostoru nekadašnje „Mljekare“ koji je godinama zapušten. Investitor iz Beograda koji je kupio to zemljište prve radove planira tek za dvije ili tri godine.



Radojičić: Promocija lokacije

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.