BOSANSKA GRADIŠKA

U „Retail Centrum parku" posao za nekoliko stotina ljudi

Predviđeni su veliki broj specijaliziranih prodavnica, bioskop, dječije igraonice, restoran te brojni kafići koji će zadovoljiti potrebe velikog broja kupaca iz Bosanske Gradiške i regiona

Ovako će izgledati „Retail Centrum park“ u Bosanskoj Gradišci

B. GRGIĆ

15.5.2019

Banjalučki “Centrum trade” uskoro će početi s izgradnjom “Retail Centrum parka”, tržnog centra koji će dominirati na samom ulazu u Bosansku Gradišku. Novi multifunkcionalni objekti gradit će se na prostoru nekadašnjeg Vodoprivrednog preduzeća “Sava” i bit će u funkciji već 2021. godine. 

 Lak prilaz

„Retail park“ će se prostirati na površini od 20 hektara, neposredno pored putnog pravca koji direktno vodi od graničnog prijelaza sa EU. U planu je i izrada kružne saobraćajnice kojom će biti omogućen brz i lak prilaz parkingu objekta.

Evropski projektanti, koji su angažirani na izradi projekta „Retail Centrum parka“ vodili su se idejom prostora koji bi zadovoljio, osim potrebe za svim vrstama kupovine, i želju za porodičnom zabavom, ostavivši pri tome veliki dio zelenih površina za slobodne aktivnosti.

Predviđeni su veliki broj specijaliziranih prodavnica, bioskop, dječije igraonice, restoran, te brojni kafići koji će zadovoljiti potrebe velikog broja kupaca iz Bosanske Gradiške i regiona.

 Uskoro radovi

Izgradnja „Retail Centrum parka“ u Bosanskoj Gradišci će otpočeti već ove, a u funkciji će biti 2021. godine. Očekuje se da će direktno zaposlenje u ovom megaparku naći više stotina mladih ljudi.

2021. godine bit će završen „Retail Centrum park“ 

20  hektara površina na kojoj će se prostirati  

Razlika između „Retail parka“ i običnog trgovačkog centra je što je u ovaj prvi uloženo više novca u arhitekturu i uređenje prostora


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.