BAJKERI

Milioner Jasko poštenjačinu Mitra častio motociklom

Odužio mu se jer mu je vratio izgubljenu torbicu s blizu 100.000 eura

Pošteni motociklisti dokaz ljudskosti

LJ. LJ.

22.5.2019

Kada je Jasko Šabić, široj javnosti poznat kao milioner iz Bijeljine koji je 2015. u igri „Zagrebi i osvoji“ izgrebao oko pet miliona eura u Italiji, prije dvije godine izgubio torbicu s blizu 100.000 eura na susretima motociklista u Brčkom, ni slutio nije da će se javiti pronalazač njegove torbice i da će mu vratiti izgubljeni novac.

Bio je to jedan od bajkera, izvjesni Mitar iz Brezika kod Brčkog, koji se nije mnogo dvoumio kada je pronašao torbicu s novcem. S obzirom na to da su u torbici bili i lični dokumenti, lako je pronašao Jaska Šabića i vratio mu njegov novac i dokumente. Dvije godine kasnije, na susretima bajkera koji su održani ovog vikenda, Jasko se pošteno odužio Mitru.

Kupio mu je nov motocikl i na taj način mu izrazio zahvalnost za ljudski gest od prije dvije godine. Njih su dvojica dokaz da u BiH, očigledno, još ima poštenih ljudi koji bez razmišljanja vraćaju ono što njima ne pripada. Jer, kako reče Jasko Šabić: „Džaba ti sve bogatstvo ovog svijeta ako si siromah u srcu.“

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.