MLADOST

U Trebinju kiša omela maturante, da po tradiciji prošetaju glavnim gradskim ulicama

Zabava u hotelu "Leotar"

P.M.

27.5.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Jaka kiša koja je padala u poslijepodnevnim satima u Trebinju, omela je maturante Gimnazije “Jovan Dučić”, da po tradiciji prošetaju glavnim gradskim ulicama u svečanom defileu. Uprkos svemu razdragana i svečano obučena mladost kaže da neće dozvoliti da loše vrijeme utiču na njihovo raspoloženje i dobru zabavu koja se održava u hotelu "Leotar".  

Prva koja je ušla u svečanu salu je Ivana Kašiković, učenik generacije koja se izdvojila među ostalima zbog svojih uspjeha na takmičenjima naročito iz matematike, fizike i francuskog. Naime ove godine od 92 učenika koji su završili Gimnaziju, šest učenika je tokom cjelokupnog školovanja imalo prosjek pet.

- Nisam očekivala ovaj uspjeh. Uvijek sam davala sve od sebe da što više naučim ali nije mi bila ambicija da budem najbolja. Zaista je poseban osjećaj, jer je naša generacija puna pametnih, dobrih đaka čime se zaista možemo ponositi. Prirodne nauke su moj fokus bez obzira što imam sve petice i uspješna sam u svim predmetima. Planiram upisati Softversko inžinjerstvo u Novom Sadu - istakla je Ivana.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.