HERCEGOVINA Najljepše doba

Trebinje: Ispraćena sedma generacija maturanata Srednje muzičke škole

P.M.
29.05.2019 22:08

Maturske svečanosti u Trebinju završene su proslavom mature u Muzičkoj školi, koja je ove godine promovirala sedmu generaciju maturanata. 

Maturanti su se okupili u koncertnoj sali ove ustanove, gdje je održana svečanost na kojoj su najboljim učenicima dodijeljene i prigodne nagrade.

Titulu đaka generacije među 11 maturanata ponijela je Lana Perović, koja planira da školovanje nastavi na Muzičkoj akademiji u Novom Sadu.

Prema Laninim riječima, koja je završila smjer klavir, iz muzičke škole nosi samo najljepše iskustvo i uspomene.

- U školi je zaista kvalitetan pedagoški rad i posvećenost profesora svakom učeniku, zbog čega je iskreno preporučuje svima sa željom i afinitetima prema muzici - istakla je lana koja je kako kaže ljubav prema muzici naslijedila od oca koji svira gitaru.

Lana je osim muzičke škole završila I trebinjsku gimnaziju, gdje je takođe bila odličan đak.

- Školovanje na dva kolosjeka istovremeno jeste veliki izazov, ali nije i nemoguća misija ako se vrijeme kvalitetno organizuje. Pohađanje dvije škole na neki način mi je i pomoglo jer mi je jedna dolazila kao odmor od druge. Kad bi imala previše slobodnog vremena, vjerujem da ne bi ni uspjela sebe da natjeram da koristim svaki slobodni trenutak, da se organizujem i da radim vrijedno, na šta sam ovako bila primorana - istaknula je Lana i dodala da je ona lično bolje funkcionirala kada joj je cijeli dan isplaniran, pa je uprkos udvostručenim školskim obavezama, sve išlo lagano da školovanje nije ni osjetila.

Komentari

NA VRH