ROGATICA Velimir i Sara Ristić

Brat i sestra zamijenili političare na bilbordu, a razlog je nevjerovatan

Gimnazijalaci iz ovog mjesta koji su na školskom takmičenju iz oblasti fizike i historije pokazali zavidno znanje

Večernje novosti
04.06.2019 13:11
  • Brat i sestra
    Brat i sestra Foto: Facebook

Uspjeh dvoje djece iz Rogatice objelodanjen je i na bilbordu, na kojem su doskora stajali portreti aktuelnih političara.

Političare su zamijenili brat i sestra Velimir i Sara Ristić, gimnazijalaci iz ovog mjesta koji su na školskom takmičenju iz oblasti fizike i historije pokazali zavidno znanje.

– Brat i ja nismo mogli ni sanjati da ćemo biti na nekom bilbordu u centru Rogatice, kroz koju prolazi magistralni put Sarajevo -Užice. Nemam dovoljno riječi da iskažem zahvalnost načelniku Miloradu Jagodiću za ovaj gest. Zahvalnost dugujem i profesoru Slobodanu Perkoviću – kazala je Sara Ristić, učenica drugog razreda Gimnazije i talentirana odbojkašica u lokalnom klubu.

Sara je pobijedila svoje vršnjake na regionalnom takmičenju iz historije. Njen brat Velimir upravo je završio Gimnaziju, trenira košarku, svira gitaru, sa drugarima igra i fudbal, piše pjesme, a u "malom, prstu" ima fiziku.

– Za to najveće zasluge imaju dva brata, Srđan i Aleksandar Vuković, oba profesori fizike, koji su u meni prepoznali talenat za ovaj predmet, pa sam kroz općinska i regionalna takmičenja stigao i na Olimpijadu BiH, gdje sam pokazao dobro znanje. Počastvovan sam, ali ne i uobražen zbog svog lika na bilbordu. Zahvalan sam općinskom rukovodstvu, koje je na ovaj način podržalo mene i sestru Saru, a nadam se da će se na ovaj način i ubuduće pratiti i u prvi plan isticati talentirana djeca. Nikakva medalja i pehar se ne mogu porediti sa ovim bilbordom. Bit ću dodatno sretan ako u nastavku školovanja upišem Elektrotehnički fakultet u Beogradu – kazao je Velimir Ristić.

Općinsko rukovodstvo je ovim bilbordom, na najslikovitiji način napravilo zaokret u vrednovanju talentirane djece iz svoje sredine, ne računajući to što na godišnjem nivou izdvaja sredstva za stipendiranje 150 studenata – kažu roditelji Sare i Velimira, majka Vesna, sekretar OO Crvenog krsta u Rogatici, i otac Milić Ristić, visokopozicionirani oficir u Oružanim snagama BiH, prenose "Večernje novosti".

Komentari

NA VRH