BOSANSKA GRADIŠKA

Aleksandar Raca: Trčanjem stekao na stotine prijatelja u Evropi

Uspješno stiže na cilj svake utrke i tako ispunjava svoj cilj, a to je plasman među top 50 bh. trkača

Raca: Ove godine sam istrčao 15 trka, planiram do kraja sezone još 20

Piše: B. GRGIĆ

7.6.2019

Tek što se vratio iz Čeških Budojevica, gdje je s klupskim kolegom Dejanom Jakeljićem trčao noćni polumaraton, Aleksandar Raca je u svoj rokovnik zabilježio narednu subotu i trku u hrvatskom gradu Popovača.

Za razliku od Češke, gdje je nastupio dvojac Atletsko-rekreativnog kluba Gradiška, u Popovači će sa starta krenuti deset Gradiščana. Raca kaže da, osim što uspješno stiže na cilj svake trke, održava i svoj vlastiti cilj, a to je plasman među top 50 bh. trkača dugoprugaša. 

- Ove godine sam istrčao 15 trka, planiram do kraja sezone još 20. Zadovoljan sam, služe me i noge i kompletno zdravlje. Osim što trčimo, Dejan Jakeljić i ja osmišljavamo i manifestacije u našem gradu. Već 5. jula ćemo biti domaćini noćnog cenera, trke na tri i deset kilometara. Već se prijavilo 250 atletičara, očekujemo još 150 kandidata - kaže Raca.

Raca je nekada s bratom Darkom bio uzdanica Kozare. Darko je jedno vrijeme bio i stoper u premijerligašu Sarajevu, a Aleksandar je okačio kopačke o klin i obuo patike.

- Ponosan sam na rad našeg kluba, pogotovo što nam svakodnevno dolaze mladi članovi. I Gradska uprava stoji iza nas. Svakome imponuje što širom Evrope predstavljamo Gradišku u Evropi, a onda ugostimo trkačku elitu u gradu na Savi - kaže Raca, trkač dugoprugaš, koji svake godine, takmičeći se i na treninzima, pretrči na hiljade kilometara.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.