PRIJEDOR

Otvoreno novo psihološko savjetovalište "Psiholuminis"

Rad se zasniva na individualnoj i grupnoj psihoterapiji, psihoterapiji parova, radimo i putem Skypa, a u planu su i seminari, iskustvene radionice, autogeni trening, kaže Maja Zorić

Prijedor: Otvoreno novo psihološko savjetovalište. D. Stojnić

D. Stojnić

8.6.2019

U Prijedoru je otvoreno novo psihološko savjetovalište "Psiholuminis", koje za cilj ima podizanje svijesti o značaju zaštite i unapređenja mentalnog zdravlja, kao i pružanje psihološke i psihosocijalne podrške svim građanima, a posebno ranjivim i marginaliziranim kategorijama. 

- Uskoro pripremamo brojne aktivnosti iz psihosocijalne oblasti, poput iskustvenih radionica. Istovremeno pružamo i stručnu psihološku pomoć kroz savjetovanje i psihoterapije za one koje imaju određene psihološke poteškoće - rekla je izvršna direktorica Maja Zorić.


Zorica Railić-Perić i Maja Zorić. D. Stojnić

U novom psihološkom savjetovalištu rade stručno osposobljeni psiholozi i psihoterapeuti, grupa mladih stručnjaka koja je osjetila potrebu za osnivanjem jednog ovakvog udruženja.

- Rad se zasniva na individualnoj i grupnoj psihoterapiji, psihoterapiji parova, radimo i putem Skypa, a u planu su i seminari, iskustvene radionice, autogeni trening – kaže Zorić i naglašava da uskoro kreću u realizaciju projekta "Emocionalno opismenjavanje mladih iz ruralnih sredina" za koji su sredstva dobili iz gradskog budžeta, iz granta za finansiranje omladinskih organizacija.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.