PRIJEDOR Počeo prvi upisni rok za učenike devetih razreda

Mjesto u srednjim školama traže 583 mala maturanta

Najviše zanimanja za tehničke struke i zanate

M. ZGONJANIN
13.06.2019 09:07

Nijedan učenik neće ostati neupisan

U Prijedoru je počeo prvi krug junskog upisnog roka. Mjesto u šest srednjih škola, Muzičkoj školi i Centru „Sunce“ traže 583 učenika koja su završila deveti razred s područja Prijedora i Oštre Luke.

Prvi krug

- Prednost u prvom krugu imaju učenici sa 60 bodova. Prvenstveno se boduje uspjeh, dakle odlikaši imaju najveće šanse u ovom roku - kazala je Valentina Sovilj, predsjednica Aktiva direktora srednjih škola regije Prijedor.

Već u četvrtak će biti poznati rezultati ovog roka. Drugi upisni krug junskog roka počinje 17., a završava 19. juna, a julski rok počinje 1. i traje do 12. jula.

Sovilj naglašava da je svaka srednja škola dobila po četiri odjeljenja osim Elektrotehničke škole, u koju će biti upisano pet odjeljenja. Prema njenim riječima, najveće interesiranje vlada za tehničke struke ili neki od zanata.

Kuhar i konobar

- Za elektrotehniku, mašinstvo, tehničare informacionih tehnologija tehničare mehatronike, CNC tehnologije, drumskog saobraćaja, za poslovno-pravnog i turističkog tehničara vlada najveće interesiranje. Od zanata su najpopularniji konobar i kuhar - rekla je Sovilj i naglasila da nijedan od učenika devetih razreda neće ostati neupisan.

  • Sovilj: Veliki interes
    Sovilj: Veliki interes

Komentari

NA VRH