TREBINJE

Olimpijski bazen se otvara sutra, a Bregovi početkom jula

Napravljene su nove nadstrešnice na Olimpijskom bazenu, tako da će biti više hlada za kupače <195> U Bregovima se rade stepenice na šest ulaza u vodu

Olimpijski bazen u Policama se trenutno puni vodom

Piše: P. MUCOVIĆ

13.6.2019

Trebinjski olimpijski bazen u Policama bit će otvoren 15. juna ako vremenske prilike budu stabilne. Prema riječima Zorana Čučkovića, direktora „Bazena“ Trebinje, kupačima i rekreativcima od ove godine bit će ponuđeni i novi sadržaji. 

 Šest termina

- Olimpijski bazen se puni vodom. Napravljene su nove nadstrešnice, tako da će biti više hlada za kupače. Imali smo prethodnih godina primjedbe da gosti ne mogu da kupe hranu na bazenu pa ćemo i to imati u ponudi od ove godine. Uvest ćemo i šest termina za rekreativni vaterpolo. Nedjelja će biti potpuno slobodna i rezervisana samo za kupače - istakao je Čučković.



Bazen u Bregovima se trenutno renovira

Bazen u Bregovima se trenutno renovira, a predviđeno je da će biti otvoren početkom jula.

- Trenutno se na ovom kupalištu rade stepenice na šest ulaza u vodu. Bit će zamijenjena i kompletna rasvjeta, tako da će biti omogućeno igranje odbojke i košarke i u noćnim satima - naveo je Čučković.

 Ležaljke i suncobrani

Ulaz na kupalište u Bregovima je besplatan, a od ove godine bit će postavljene i nove ležaljke i suncobrani, koji će se iznajmljivati.

180.000 KM za održavanje  

Dva trebinjska bazena su u vlasništvu „Hidroelektrana na Trebišnjici“, a dati su na korištenje Javnoj ustanovi "Bazeni". Ova ustanova svake godine za njihovo održavanje dobije oko 180.000 KM, koliko im je odobreno i ove godine.

Skuplja karta za 0,50 KM

Dodao je da će i ove godine biti organizirano noćno kupanje, za koje će cijena karte ostati na prošlogodišnjem nivou, dok će za odrasle za dnevno kupanje biti skuplja za pola marke.

- Karta za djecu će koštati marku, noćno kupanje je tri, dok će od ove godine karta za odrasle koštati dvije marke - pojasnio je Čučković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.