NEVOLJE

Porodica Petković ostala bez krova

Ne možemo nabaviti građu i crijep pa nam je jedina nada Općina ili neki dobrotvor, kaže Boro

Bračni par Petković ispred oštećene kuće. Lj. K.

Lj. K.

15.7.2019

Nezapamćeno olujno nevrijeme koje je zahvatilo veći dio općine Srbac nanijelo je veliku štetu stotinama domaćinstava. Među njima je i porodica Bore Petkovića koja već pet dana sa dvije cerade štiti pokućstvo od daljnjeg propadanja. 

Šezdesetogodišnji Boro ostao je bez posla prije sedam godina, a  njegova supruga Rada je kao tekstilna radnica prije sedam godina otišla u penziju, koja sada iznosi 304 marke. 

- Bilo je strašno. Oluja je bukvalno odnijela cijeli krov s građom u tuđu njivu. Od komšija smo dobili dvije cerade da privremeno prekrijemo kuću od 70 kvadrata. Ne možemo nabaviti građu i crijep pa nam je jedina nada Općina ili neki dobrotvor - kaže Boro.

Petković ističe kako je u svoj nevolji sreća što se kod njih nije zatekao petogodišnji unuk Uroš i dvogodišnja unuka Nikolija, koje čuva dok je kćerka na poslu. Boro i Rada kažu da će sve ostalo sami očistiti i sanirati samo da im neko pomogne da dobiju krovnu konstrukciju za kuću jer to nemaju čime kupiti niti se kreditno zadužiti.

Bora ističe kako je posjetio načelnika općine Srbac Mlađana Dragosavljevića te mu ukazao na problem i zatražio da se nađe u prioritetu kod pružanja pomoći za sanaciju stambenih objekata. Načelnik je odmah poslao predstavnika općinske uprave da snimi stanje, što je obradovalo ovu porodicu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.