MANIFESTACIJE

U Trebinju otvoren Sajam meda i vina

Piše: P.M.

18.8.2019

Sa Sajma u Trebinju - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

U Trebinjskom gradskom parku večeras je otvoren 12. Sajma meda i vina čime su zvanično počele preobraženske svečanosti, povodom Svetog preobraženja Gospodnjeg, krsne slave grada i Sabornog hrama. 

Veselin Dutin, direktora trebinjskog Agrarnog fonda, je pojasnio da se na Sajmu predstavilo se 25 izlagača, BiH i Crne Gore i 12 vinarija, članica Udruženja "Vinos".

Otvarajući Sajam gradonačelnk Trebinja Mirko Ćurić je istakao da je proizvode sa ovih prostora, koji su veoma kvalitetni, potrebno kvalitetno izreklamirati.

- Moramo se držati jedni drugih i proizvode koji su veoma kvalitetni izreklamirati kako treba, da objasnimo ljudima kakvo je ovo područje i pod kojim uslovima su oni proizvedeni. Imamo prepoznatljiva pića i izuzetno kvalitetnu hranu, a Sajam je poruka da treba da podržimo ljude koji su uložili u svoj biznis i pokušavaju da uspiju. Gradska uprava će i ubuduće to raditi, jer smo svjesni da samo zajedno možemo biti još napredniji“, naveo je gradonačelik Ćurić.

Pčelari kažu da je ova godina bila loša, ali da se cijena meda neće mijenjati, jer je prošla godina bila medonosno izuzetna.

Na štandu Udruženja “Vinos” posjetioci su osim vina mogli da probaju I tradicionalni hercegovački pršut, ali i priganice, sir i ribu.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.