SREBRENICA Ibrahim Avdić iz Pečišta želi pomoći svojoj Mjesnoj zajednici

Inžinjer uzgaja bikove i glavni je u selu

Kako kaže, u rukovodstvo Mjesne zajednice ušao je da bi riješio nagomilane infrastrukturne i druge probleme

S. Smajlović
29.08.2019 20:05

Potočari su prije rata bili najbogatija mjesna zajednica

Foto: S. Smajlović

Dok mnogi mladi odlaze ili razmišljaju da napuste Bosnu i Hercegovinu, Ibrahim Avdić (28), diplomirani inžinjer tehnologije iz Pečišta kod Srebrenice, odlučio se za uzgoj 100 bikova na imanju rahmetli oca Šabana.

Pored toga, prihvatio se i dužnosti predsjednika Mjesne zajednice Potočari, kojoj pripada njegovo selo.

Putevi bez asfalta

Kako kaže, u rukovodstvo Mjesne zajednice ušao je da bi riješio nagomilane infrastrukturne i druge probleme ove prijeratne najbogatije mjesne zajednice na području srebreničke općine.

    

- Nedostatak trotoara, autobuskog stajališta, malo asfaltnih puteva u selima i brza vožnja najveći su problem ove mjesne zajednice. Pored toga, u Potočarima nedostaje trgovinskih radnji, restorana i drugih sadržaja tamo gdje je smještena industrijska zona - požalio nam se Avdić.

Ničija nadležnost

Kaže da začepljeni propust u centru Potočara, dužine od skoro 200 metar, niko neće da riješi.

- Općina ističe da to nije njihova nadležnost, kao i “Zvornikputevi” pa smo se pismeno obratili JP “Putevi” RS i još nema nikakvg odgovora – kaže Avdić.

  • Avdić: Nedostaju trgovine
    Avdić: Nedostaju trgovine Foto: Avaz

Uređeno igralište, ukinut turnir

Avdić kaže da se mogu pohvaliti uređenim sportskim igralištem pored škole, na kojem, nažalost, nema organiziranih takmičenja. Zbog ličnog interesa pojedinaca, ukinut je tradicionalni Memorijalni turnir “Adnan Karović”, koji će se, pod pokroviteljstvom Savjeta MZ Potočari, nastaviti u maju iduće godine.

Komentari

NA VRH