SREBRENICA U krugu milionskog proizvodnog pogona u Potočarima

Umjesto radnih mjesta azil za pse

U Općini tvrde da nema azila, a ni predsjednik Mjesne zajednice s tim nije upoznat

S. Smajlović
02.11.2019 09:49

Fotografije s lica mjesta govore drugačije: Azil pored pogona u Potočarima

Foto: S. Smajlović

Iako je Skupština općine Srebrenica donijela odluku da lokacija Ljeljen do, dvadesetak kilometara od grada, bude mjesto za zbrinjavanje pasa lutalica, Udruženje građana za zaštitu životinja „Silvester Dog“, koje dijelom finansira Općina, osim same proizvodne halu, vrijedne milion maraka, postavilo je azil za pse.

Petero uposlenika

Sredstvima Vlade Republike Srbije u iznosu od milion maraka Općina Srebrenica kupila je dvije velike hale, gdje tri firme trebaju pokrenuti proizvodnju i zaposliti oko 300 radnika. Jedna firma otvorila je  pogon drvne industrije u kojem trenutno radi petero uposlenika, dok se druge dvije pripremaju za početak proizvodnje.

  • Avdić: Podnijeti zahtjev
    Avdić: Podnijeti zahtjev Foto: S. Smajlović

Postavljanjem azila za pse pored ovog pogona, u centru industrijske zone Potočari, izazvalo je nezadovoljstvo kod mještana, koji se pripremaju da zvanično zatraže uklanjanje azila iz njihove sredine.

Niko ne zna

Vladan Milovanović, šef Ureda općinskog načelnika, za „Avaz“ tvrdi da pored proizvodnih hala u Potočarima nema nikakvog azila i da su to dezinformacije. Međutim, snimci i naša uvjeravanja govore suprotno.

Ni predsjednik Mjesne zajednice Ibrahim Avdić ne zna da postoji azil u njegovom mjestu te kaže, ako se u to uvjeri, da će podnijeti zahtjev za njegovo uklanjanje.

Komentari

NA VRH