BIJELJINA

Otvoren Sajam mesa

Predstavljeni proizvođači, prerađivači i distributeri mesa i mesnih prerađevina

Visočani nudili svoje suhomesnate proizvode. G. Bobić

Lj. LJ.

15.11.2019

U Dvorovima kod Bijeljine danas je otvoren Sajam mesa, koji je okupio šezdesetak izlagača. Na Sajmu su predstavljeni proizvođači, prerađivači i distributeri mesa i mesnih prerađevina iz BiH, RS i regiona.

Ministrica trgovine i turizma u Vladi RS Suzana Gašić istakla je da ovakve manifestacije na najbolji mogući način promoviraju potencijale domaće privrede.

- Resorno ministarstvo uvijek će biti tu i pružati podršku ovakvim manifestacijama koje potiču razvoj privrede, omogućavaju otvaranje novih radnih mjesta i zadržavanje stanovništva na ovim prostorima – istakla je Gašić, naglasivši da u domaćoj privredi veliki značaj ima i brendiranje proizvoda.

Sir iz Bosanskog Petrovca. G. Bobić

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić naglasio je da ovakve manifestacije predstavljaju zamah i kvalitetnu promociju ukupne privrede u gradu i ovom regionu.

Milenko Zupur, u ime preduzeća „Globus“, organizatora Sajma, najavio je da će od naredne godine ova privredna manifestacija ponijeti naziv „Novembar fest“ te da će posjetiocima ponuditi dobru hranu, dobra vina i osvježavajuće napitke.

Posjetioci Sajma bili su u prilici da degustiraju izvanredan sir iz Bosanskog Petrovca, kvalitetnu sudžuku iz Visokog, mliječne proizvode iz Bileće, vrhunske proizvode iz Trebinja, Doboja i drugih bh. gradova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.