ZVORNIK

Darujući krv, žele pomoći drugima

Odazvali se bajkeri iz Tuzle, Banovića, Janje, Brčkog, Tešnja, Zvornika i drugih bh. gradova

Redovno učestvuju u humanitarnim akcijama. Z. Kuljić

Z. Kuljić

3.12.2019

U organizaciji Moto kluba „Soko“ iz Zvornika, uz podršku Asocijacije moto klubova BiH, više od 50 bajkera je učestvovalo u akciji dobrovoljnog darivanja krvi u Službi za transfuzijsku medicinu u Zvorniku.

Miroslav Krstić, predsjednik Moto kluba „Soko“, kaže da oni učestvuju u mnogo humanitarnih akcija.


Humani ljudi

- Bajkeri su humani ljudi, a zajedno sa Asocijacijom moto klubova BiH imali smo više akcija, a nedavno smo imali akciju prikupljanja sredstava za Odjeljenje ortopedije na UKC u Tuzli. Ranije smo imali akciju dodjele dušeka na Odjeljenju pedijatrije u „Bolnici Zvornik“ te dodjelu paketića  – kaže Krstić, koji je do sada 12 puta darivao krv.

Saša Bojić, predsjednik Moto kluba „Blek Gold“ iz Banovića i potpredsjednik Asiocijacije moto klubova BiH, redovno učestvuje u humanitarnim akcijama, ali i mimo akcija često daje krv.

I bajkerke dale kapi koje život znače. Z. Kuljić

- Kao bajker mogu da kažem da su ovakve akcije jako važne, a kao medicinski radnik da je to najhumaniji gest – rekao je Bojić.

Ovakve akcije su, prema riječima Vladimira Dražića, šefa Službe za transfuzijsku medicinu u Zvorniku, jako značajne u ovom periodu da bi nadomjestili nedostatke koji se javljaju tokom božićnih i novogodišnjih praznika.

Solidne zalihe

- Zalihe krvi su sada solidne, ali su smanjene tokom praznika. Ovo nije prvi put da bajkeri učestvuju u akcijama, što je ujedno i apel svima da učestvuju u akcijama dobrovoljnog davalaštva krvi – istakao je Dražić.

U akciji su učestvovali bajkeri iz Tuzle, Banovića, Janje, Brčkog, Tešnja, Zvornika i drugih bh. gradova.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.