SREBRENICA

Mještani se nadaju da će i oni više zaraditi prodajom iz kućne radinosti

Stanovnici Klotjevca, Prohića, Osata i drugih sela očekuju mnogo, prije svega obnovu puteva, pokretanje biznisa i zapošljavanje povratnika

Više od 5.000 maraka uloženo za dva apartmana. S. Smajlović

S. Smajlović

5.12.2019

Nakon što je napuštena školska zgrada u Klotjevcu kod Srebrenice, na samoj obali jezera Perućac, pripala Nacionlanom parku (NP) „Drina“, ova novoformirana ustanova uredila je objekt za smještaj turista.

Bolji uvjeti

Radomir Pavlović, direktor NP „Drina“, kaže da je uloženo više od 5.000 maraka za uređenje dva apartmana, a naredne će godine kompletno obnoviti ovu zgradu kako bi stvorili bolje uvjete za smještaj turista.

- U drugom dijelu ove zgrade bit će zajednička kuhinja, veliki dnevni boravak i nekoliko soba za spavanje. Bit će uređen i vanjski prostor oko objekta, gdje ćemo postaviti kamp-naselje sa nekoliko kvalitetnih šatora - pojasnio nam je Pavlović.   

Osnivanje NP

Osnivanjem NP „Drina“, mještani Klotjevca, Prohića, Osata i drugih sela očekuju mnogo, prije svega obnovu puteva, pokretanje biznisa i zapošljavanje povratnika iz ovih krajeva.

Mirsad Sinanović iz Urisića kaže da osnivanjem NP-a ništa nisu dobili ni izgubili. Nada se obnovi infrastrukture, većem broju uposlenih i turista, od čega bi ovdašnji mještani imali koristi, prodajom svojih poljoprivrednih proizvoda i kućne radinosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.