ZVORNIK

Učenici cvokoću u fiskulturnim salama

Problem će biti riješen do početka drugog polugodišta

Sala u Kozluku ne zagrijava se dovoljno. Z. Kuljić

Piše: Z. K.

13.12.2019

U dvije sale zvorničkih osnovnih škola, u Kozluku i Branjevu, grijanje je vrlo loše, što u hladnim danima otežava izvođenje nastave. Slavica Milić, direktorica Osnovne škole „Petar Kočić“ iz Kozluka, kaže da je problem što je sala stara te je nedovoljno zagrijana.

– Naša fiskulturna sala sagrađena je još 1974. godine i od tada se nije ništa ulagalo. Ona se zagrijava kaloriferima koji su dotrajali. Za posljednje, nepune, tri godine koliko sam ovdje imali smo podršku Gradske uprave, putem koje smo aplicirali za projekt energetske efikasnosti kod UNDP-a, ali nismo dobili odgovor o tome jesmo li prošli. Pisali smo i resornom ministarstvu, koje nas je uvrstilo u drugi projekt, koji će obuhvatiti opremanja sala u BiH. Među predloženih 80 sala je i naša, a za finansiranje će biti odobreno njih 40, te se nadamo da ćemo biti dio tog projekta – kaže Milić.

Predstavnici škola obratili su se nadležnima i očekuju njihovu pomoć.

– Problem se samo može riješiti nabavkom, konkretno u osnovnoj školi u Kozluku, tri kalorifera. A za Branjevo ćemo vidjeti, ako ne bude moglo putem postojećeg kotla, onda ćemo sigurno ići na neko alternativno rješenje i tražiti vjerovatno kalorifer – naveo je Bojan Ivanović, zamjenik gradonačelnika Zvornika.

Najavio je da će problem biti riješen do početka drugog polugodišta ove školske godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.