BIJELJINA

Polovnu odjeću kupuju ljekari, advokati, sudije

Trgovci kažu da je njima svaki dan „crni petak“

Cijene se kreću od jedne do 15 maraka. G. Bobić

Piše: Lj. Lj.

16.12.2019

U Bijeljini trenutno, tako barem kažu dobri poznavaoci prilika u trgovini, ima 12 prodavnica u kojima se prodaje polovna garderoba. U jednoj od njih cijene su od jedne, dvije, pet, sedam, pa do 15 KM.

Vlasnica kaže da je garderoba dobrog kvaliteta, proizvedena u zapadnoevropskim zemljama, te da i nije toliko važno ukoliko je neko prije vas koristio farmerke, džemper, košulju, jaknu ili neki drugi odjevni predmet ukoliko je on kvalitetan i može poslužiti još nekoliko godina.

- Ima među kupcima i ljekara i pravnika, ima advokata i sudija. Ljudi traže ono što je kvalitetno i što je po ukusu kupca. Puno je garderobe koja nije ni korištena. Sve se to na Zapadu otkupljuje na kilograme, tako da se svašta kvalitetnog tu može pronaći - objašnjava nam jedna prodavačica.

Naglašava da su u posljednjih nekoliko mjeseci tri prodavnice polovne garderobe zatvorene, ali su odmah nakon toga otvorene nove tri na novim lokacijama.

I dok su na tzv. Crni petak svi kupovali garderobu po puno nižim cijenama u velikim tržnim centrima, hvaleći se kako su dobro prošli, u prodavnicama polovne garderobe kažu da je njima svaki dan „crni petak“ i da je kod njih sve sniženo na najmanji mogući iznos, u prosjeku na pet ili sedam, pa do 15 KM.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.