BOSANSKA GRADIŠKA U Kulturnom centru

Djeda Mraz čitao dječija pisma

Mališani žele osmijeh, sreću, ljubav

Piše: B. G.

Počeo sa pisanjem i slanjem odgovora

Foto: B. Grgić


Nakon otvorenja "Zimskog grada", u Kulturnom centru u Bosanskoj Gradišci ne staju s različitim novogodišnjim aktivnostima. Djeda Mraz, za koga u ovoj ustanovi tvrde da je najoriginalniji u regionu, ima pune ruke posla. U prisustvu direktora KC Željka Blagojevića, otvorio je i pročitao pristigla dječija pisma i počeo sa pisanjem i slanjem odgovora.

- Zanimljivo je da naša djeca priželjkuju osmijeh, sreću, ljubav i slične želje. Nema onih materijalnih kao što su pokloni. Tako nam je jedna Mia iz Trenta u Italiji napisala da bi voljela da je posjeti njen djed, a mali Nikša je zaželio da obiđemo njegovu bolesnu braću Sergeja i Kristijana. Odgovorio sam im pismima i ispunit ćemo im želje -  kategoričan je bosanskogradiški Djeda Mraz.

U organizaciji Kulturnog centra, Djeda Mraz će obići učenike u Gornjim Podgradcima i Vrbaškoj te malu šampionku Teu Kovačević i još mnogo djece. Finalna svečanost, kad će se na otvorenoj sceni „Zimskog grada“ birati najljepše pismo Djeda Mrazu, bit će upriličena 27. decembra.

- Naša misija je da vratimo djeci osmijeh, da im pokažemo da male stvari čine sreću - rekao je Blagojević.

NA VRH

Komentari