BOSANSKA GRADIŠKA

Trener, fudbaleri i članovi uprave uređuju stadion

Lijepo vrijeme koriste za izmještanje i farbanje ograde, uređivanje tribina, stadiona i prilaznih puteva, parkinga...

Mali predah za fotografiranje. B. Grgić

Piše: B. Grgić

24.12.2019

Iako je zimska pauza i fudbalska lopta miruje, ne miruju članovi uprave, trener i fudbaleri FK Obradovac, vicešampiona područne lige Bosanska Gradiška. Na Obradovcu su pokrenute radne akcije da bi stadion do proljeća zasjao punim sjajem.

Lijepo vrijeme u decembru koristi se za izmještanje i farbanje ograde, uređivanje tribina, stadiona i prilaznih puteva, gradnju klupskih i društvenih prostorija i parkinga.

Šef stručnog štaba Đorđe Grujičić pokazao se kao izvrstan bravar i varilac, a pri ruci su mu sekretar kluba Denis Ćehajić, kapiten Borislav Božić, predsjednik Mirza Lović i članovi uprave Rijad Duraković, Enes Duratović, Elvis Ćirkić i Kasim Dubičanac. Poslove redovno nadgleda predsjednik Skupštine FK Obradovac Hikmet Hadžialagić.


Trener Đorđo Grujičić vari ogradu. B. Grgić

- Izmjestili smo ogradu i proširili stadion. Ja sam glavni varilac, a asistenti su mi Ćehajić i Božić - rekao je Grujičić.

Mirza Lović, predsjednik FK Obradovac, kaže da su ovogodišnji uspjesi na sportskom planu motivirali cijelo naselje, Mjesnu zajednicu, klupsku upravu, igrače i navijače da radnim akcijama i novčanim prilozima stvore još bolje uvjete za takmičenje.

Neumorni Enes Duratović, agilni član uprave, kaže da je u toku i gradnja puta do stadiona, kao i svlačionica i klupskih prostorija.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.