ZVORNIK

Građani duguju 70.000 maraka

Proširuju usluge na područje cijelog grada

Iz tri mjesne zajednice ne odvoze smeće. Z. Kuljić

Piše: Z. K.

16.1.2020

Zvorničko preduzeće "Vodovod i komunalije" započelo je u prošloj godini proširivanje svojih usluga na skoro cijelu teritoriju ove lokalne zajednice tako da trenutno samo nekoliko mjesnih zajednica nema postavljene kontejnere za odvoz smeća.

Na ovaj način spriječit će se nastanak divljih deponija, a povećava se i broj korisnika, što je od velikog značaja, jer komunalna preduzeća sa područja regije Birač deponiranje tog otpada plaćaju JP "Regionalna deponija" po toni.

Tomić: Veliki značaj. Avaz

Prema podacima iz komunalnog preduzeća, korisnici mjesečno izdvajaju 8 KM po domaćinstvu za ovu uslugu, a ona odgovara cijeni koju plaćaju Zvorničani u gradu za stan od skoro 70 kvadrata.

Jovan Tomić, direktor preduzeća "Vodovod i komunalije", kaže da trenutno nemaju odvoz smeća iz tri mjesne zajednice, kao i iz onih rubnih dijelova, gdje kamion teško može da dođe, te najavlju razgovore u Gradskoj upravi o rješavanju ovog problema. 

U komunalnom preduzeću u Zvorniku ističu da su tužili korisnike koji ne plaćaju odvoz smeća i druge komunalne usluge. Na sudu potražuju skoro 70.000 KM za dugovanja.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.