BIJELJINA

Useljeno 17 stanova namijenjenih socijalno ugroženim porodicama

Najugroženije porodice do sada živjele u kolektivnom ili u alternativnom smještaju

Nova zgrada u Amajlijama. G. Bobić

Piše: Lj. Lj.

24.1.2020

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić i vršilac dužnosti Sekretarijata za raseljena lica i migracije Marko Aćić uručili su ključeve korisnicima 17 novoizgrađenih stanova u Amajlijama namijenjenih socijalnim kategorijama. 

Vrijednost ovog projekta je oko milion KM, od čega je Grad Bijeljina izdvojio 80.000 maraka.

Mićić je izjavio da su na ovaj način stambeno zbrinute neke od najugroženijih porodica, koje su do sada živjele u kolektivnom ili u alternativnom smještaju.

- Ove porodice su živjele u Sivom domu u Bijeljini ili u alternativnom smještaju u Janji. Od ovog trenutka njihov život će se mijenjati nabolje. Dobili su nove stanove, opremljene osnovnim namještajem i bijelom tehnikom - izjavio je Mićić.

Uručenje ključeva. G. Bobić

U Amajlijama će uskoro biti useljena još dva novoizgrađena objekta u okviru regionalnog stambenog zbrinjavanja.

Aćić je rekao da je zgrada u Amajlijama izgrađena u okviru CEV projekta, koji se, uz pomoć kreditnih sredstava Razvojne banke Vijeća Evrope, realizira na teritoriju RS, FBiH i Distrikta Brčko.

Šef kabineta zamjenika ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Ševket Hafizović naglasio je da se projekt stambenog zbrinjavanja realizira u 45 općina i gradova BiH, te da je do sada 120 porodica iz kolektivnog smještaja uselilo u nove stanove.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.