ZVORNIK

Pozivaju građane da im doniraju knjige

Redovno idemo na promocije i književne večeri, ističe Tomašević

Neke knjige već su dobili. Z. Kuljić

Piše: Z. K.

27.1.2020

I dok mnogi vjeruju u stereotipe poput onih da penzioneri ništa ne rade, već odmaraju, članovi Sindikata penzionera Zvornik to demantiraju jer su odlučili da u svojim prostorijama u „Z” blokovima otvore biblioteku za svoje potrebe.

Znatan dio naslova su već prikupili, a da bi što bolje opremili svoju biblioteku, pozivaju sugrađane da im daruju knjige koje im više ne trebaju.

- Ponedjeljkom, srijedom i petkom od 10 do 13 sati, oni koji to žele knjige mogu donijeti u naše prostorije i mi ćemo im na tome biti zahvalni. Kada prikupimo određeni knjižni fond, na unajmljivanje i čitanje ćemo ponuditi bez naknade i onima koji nisu naši članovi jer smo sigurni da će ih biti za sve ljubitelje lijepe pisane riječi - kaže član Sindikata penzionera Slavoljub Tomašević.

On je dodao da se neki penzioneri bave pisanjem aforizama, pjesama i priča i da ih je to ponukalo da naprave svoju biblioteku.

- Redovno idemo na promocije knjiga i književne večeri u organizaciji kulturnih organizacija i izdavača i ohrabrujemo jedni druge u književnim ambicijama - ističe Tomašević te dodaje da će se i knjige njihovih darovitih članova naći u biblioteci.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.