BOSANSKA GRADIŠKA

Planirana izgradnja sajmišta

Zatražit ćemo taj prostor na korištenje, nakon čega slijedi izrada projektne dokumentacije, kaže Adžić

Na nekadašnjem terminalu ostali pokvareni kamioni. B. Grgić

Piše: B. Grgić

30.1.2020

U Bosanskoj Gradišci odahnuli su nakon preseljenja carinskih terminala iz grada na lokaciju u blizini gradilišta novog mosta preko rijeke Save. Iako je stanje na napuštenim terminalima haotično, jer su ostale gomile smeća, pokvareni kamioni, razrušena ograda i polomljene rampe, u gradu na Savi uzdaju se u nove planove, koji su već pokrenuti.

Na prostranom lokalitetu nekadašnjih carinskih terminala gradske vlasti planiraju izgradnju sajmišta. Pregovori s Vladom RS i Vijećem ministara BiH o toj temi već su otpočeli.

Polomljena ograda, smeće. B. Grgić

- Zatražit ćemo taj prostor na korištenje, nakon čega slijedi izrada projektne dokumentacije i izrada sajamskog prostora, prepoznatljivog u regionu. Sajamskom djelatnošću upotpunit ćemo našu turističku ponudu - rekao je gradonačelnik Bosanske Gradiške Zoran Adžić.

Carinski terminali preselili su se na novu lokaciju, a iz gradske vlasti mole građane Obradovca, Kruškika i Čatrnje na strpljenje nekoliko mjeseci dok se ne okončaju radovi na zaobilaznici.

Riječ je o saobraćajnici koja povezuje staru banjalučku cestu s terminalima i potpuno će rasteretiti grad od velikih gužvi u prometu. Zaobilaznica će predstavljati i novu šansu za otvaranje poslovnih objekata i bit će završena do polovine ove godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.