BIJELJINA Novoformirano Gradsko pozorište Semberija

Premijera izazvala oduševljenje

Izvedena predstava „Komedija ometena u razvoju“

Lj. Lj.
07.02.2020 16:12

Na pozornici su se smjenjivali humor i satira

Foto: G. Bobić

Prva predstava novoformiranog Gradskog pozorišta Semberija, „Komedija ometena u razvoju“, po tekstu Milivoja Mlađenovića i u režiji Dušana Tuzlančića, oduševila je ljubitelje pozorišne umjetnosti u prepunoj sali Centra za kulturu Semberija u Bijeljini.

Na pozornici su se smjenjival humor i satira, uz bravure mladih glumaca, a zanimljiv je potez reditelja da dva lika smjesti u pozadinu, iza gledalaca, što je stvorilo posebnu atmosferu prilikom izvođenja ove predstave.

U predstavi igraju mladi glumci Ivan Petrović, Vanja Krtolina, Nenad Blagojević, Mirna Jovanović, Mihailo Maksimović, Marija Novaković i Dušan Ranković

Predrag Jović, zamjenik gradonačelnika, kaže da se nijedan grad ne može smatrati ozbiljnim ako nema svoje pozorište.

- S obzirom na to da su za premijeru sve karte rasprodate, i to je dovoljno za zaključak da je bilo opravdano ponovo osnovati pozorište u Bijeljini - rekao je Jović.

Prema njegovim riječima, za pozorište je grad ove godine u budžetu planirao 130.000 KM. Direktor Gradskog pozorišta, glumac Ivan Petrović kaže da je prva predstava pripremana četiri mjeseca i da je urađena na visokom profesionalnom nivou.

Komentari

NA VRH