BIJELJINA

Titula pripala Veliboru Đuriću

Drugi je Luka Vuković, a treći Saša Nedić

S proglašenja najuspješnijih. G. Bobić

Piše: Lj. Lj.

12.2.2020

Velibor Đurić, fudbaler “Radnika”, izabran je za najboljeg sportistu Bijeljine za proteklu godinu. Na tradicionalnom, 43. izboru, prema odluci stručnog žirija, drugo mjesto pripalo je Luki Vukoviću iz Karate kluba „Panteri“, a treće Saši Nediću, članu Karate kluba UNSU.


Nagrađene ekipe

Za najboljeg trenera proglašen je Aleksandar Beštić, sportskog radnika Bogdan Rankić, pedagoga fizičke kulture Velemir Gojković, za najbolje ekipe Ženski rukometni klub „Radnik“ i Fudbalski klub „Radnik“, a za sportskog novinara Dragan Tešić.

Najperspektivniji mladi sportisti su: Ema Kovač (atletika), Lana Benović (atletika), Milica Mia Vujić (karate), Danijela Mitrović (košarka), Bojana Ostojić (odbojka), Uroš Radan (karate), Nikola Drljić (odbojka) i Luka Vejnović (rukomet).

Najbolji sportista s invaliditetom je Predrag Šarenac iz Košarkaškog kluba u kolicima „Bijeljina“. Posthumno su za zasluge u razvoju bijeljinskog sporta priznanja dodijeljena doktoru Mladenu Popoviću i Izetu Alijagiću.


Evropski grad sporta

Gradonačelnik Mićo Mićić je istakao da su sportisti najbolji ambasadori grada te da se više od 10.000 građana bavi sportom. Tako Bijeljina s punim pravom zaslužuje titulu Evropskog grada sporta za 2020. godinu, koju je nedavno dobila.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.