PRIJEDOR

Danas su u modi frizure koje traju pet dana

Aplicirao na projekt Omladinske banke i dobio novac

I naziv salona privlači mušterije. G. Kaurin

Piše: G. Kaurin / Avaz.ba

6.3.2020

Prva berbernica u Prijedoru, otvorena prije osam mjeseci, bilježi sve veći broj mušterija. I to zadovoljnih. Uslugom šišanja i brijanja oduševljeni su i mlađi i stariji Prijedorčani, pa i oni najmlađi.

Vlasnik berbernice Danijel Miljević kaže da je preko Omladinske banke i Fondacije „Mozaik“ saznao za konkurs, gdje mu je odobren projekt od 1.980 KM.

- Aplicirao sam na konkursu, dobio novac i kupio frizersku stolicu. Završio sam frizersku školu u Prijedoru i krenuo sam odmah sa stažiranjem. Međutim, uvijek sam želio imati vlastiti salon i da ja radim sam. Ostvarila mi se želja – ističe Miljević.

Puno mušterija

Naglašava da je i naziv salona „Berbernica“ privukao mnoge, jer ih to podsjeća na neka prošla vremena.

- Danas su u trendu frizure koje bukvalno traju pet dana. Tako je i sa šišanjem brada. Imam puno mušterija kojima nije teško doći po tri puta ili više mjesečno da bi bradu i kosu uvijek imali savršeno urednu. Primjetno je da i muškarci u današnje vrijeme mnogo više pažnje obraćaju na svoj izgled – naglašava Miljević.

Ostaje u svom gradu

Premda mnogi mladi odlaze u inozemstvo potražiti zaposlenje i bolju zaradu, Danijel kaže da za sada nema namjeru ići bilo gdje.

- Činjenica je da i u Prijedoru ima puno muških frizera, ali kad radite nešto s ljubavlju, odgovorno i posvećeno, uspjeh, sigurno, neće izostati. Zato se mladi ljudi trebaju boriti da pronađu sebe u nekom poslu koji vole – kaže Miljević.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.