ZVORNIK Dvodnevna akcija darivanja krvi

Niko ne zna kad će se naći u životnoj opasnosti

Učestvuju učenici i profesori Srednjoškolskog centra

Piše: Z. Ku. / Avaz.ba

Stojanović i Pisić: Žele pomoći drugima

Foto: Z. Kuljić


U organizaciji Srednjoškolskog centra „Petar Kočić“ i GO Crvenog križa u Zavodu za transfuzijsku medicinu RS, pri zvorničkoj bolnici, organizirana je dvodnevna akcija darivanja krvi u kojoj učestvuju učenici i profesori ove škole.

Prvog dana ove humane akcije prijavilo se 86 maturanata. Valentina Stojanović je jedna od njih, a prvi put je darivala dragocjenu tečnost.

Različiti benefiti

 - Ovo je jedan human čin i mislim da svako od nas može dati krv. Niko od nas ne zna kada će se naći u životnoj opasnosti i kada će mu biti potrebna krv – rekla je Stojanović, koja je godinu bila u Americi, te je dodala da su u tamošnjim srednjim školama ovakve akcije organiziraju mnogo češće, a učenici imaju različite benefite.

Tradicionalno u akciji, kao vid podrške učenicima i profesorima, učestvuje i direktorica škole Biljana Pisić.

Dovoljno zaliha

- Ovo mi je 12. put da darujem krv s našim učenicima i profesorima. Ovo je inače sedmica u kojoj naši učenici imaju više humanih akcija jer u četvrtak organiziramo u dva termina, od 17 i od 19 sati, u zvorničkom Domu omladine tradicionalni humanitarni koncert. Novac od prodatih ulaznica je namijenjen Centru za podršku djeci sa smetnjama u razvoju i njihovim roditeljima – istakla je Pisić.

Vladimir Dražić, šef Službe za transfuzijsku medicinu, istakao je da su nakon proljetnih akcija zalihe krvi na zavidnom nivou.

Više o temi

ZVORNIK
Građani dišu čist zrak
NA VRH

Komentari