SREBRENICA

Plaketa za hrabrost uručena Hasanoviću i Lazareviću

Iz požara spasili nepokretnu komšinicu Milicu Simić

S uručenja priznanja Mirnesu i Mladenu. S. Smajlović

Piše: S. Smajlović / Avaz.ba

13.3.2020

Svečanom sjednicom Skupštine jučer je obilježen Dan općine Srebrenica. Za izuzetan doprinos u razvoju ove općine, zaslužnim kulturnim, sportskim i drugim aktivistima te učenicima generacije uručena su priznanja i novčane nagrade.

Hemijska sekcija

Plaketa sa zlatnim grbom dodijeljena je Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske. Plaketa sa srebrenim grbom pripala je Vladi Kantona Sarajevo, a dobitnik Plakete s bronzanim grbom je Hemijska sekcija Srednjoškolskog centra.


Plaketa sa zlatnim grbom dodijeljena je Ministarstvu poljoprivrede. Avaz

Za humanost i hrabrost Plaketa općine dodijeljena je vatrogascu Mirnesu Hasanoviću i trgovcu Mladenu Lazareviću, koji su  svoju humanost i hrabrost krajem prošle godine pokazali kada su iz stana u kojem je iznenada izbio požar spasili nepokretnu komšinicu Milicu Simić.

Razvoj kulture

Za doprinos u razvoju obrazovanja i kulture Plaketa je dodijeljena Dušanu Pejiću, najboljem studentu Filozofskog fakulteta Pale, a isto priznanje dobio je najbolji sportista ove općine Aldin Huseinović.

Vulin: Ako bude dobro Srbima, bit će i drugima

Osim načelnika Mladena Grujičića, koji je govorio o rezultatima postignutim u prošloj godini, obratio se i Aleksandar Vulin, ministar odbrane Republike Srbije, naglasivši da je Vlada njegove zemlje za razvoj ove općine uložila pet miliona eura.

- Nismo se pitali ko će u Srebrenici trošiti naš novca i nismo se  pitali koja će djeca ići u novi vrtić i koji će ljudi raditi u novootvorenim fabrikama - kazao je Vulin, dodajući da ako u Srebrenici i BiH bude dobro Srbima, bit će dobro i drugom narodu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.