REPUBLIKA SRPSKA

Boravak mališana organiziran samo u četiri vrtića u Banjoj Luci

U BiH je potvrđeno 18 slučajeva zaraženih

Radojičić: Privatni vrtići od ponedjeljka neće raditi. Fena

Fena

14.3.2020

Za vrijeme trajanja preventivnih mjera za suzbijanje koronavirusa, banjalučki Centar za predškolsko odgajanje i obrazovanje od ponedjeljka, 16. marta, organizirat će u četiri vrtića boravak za 111 mališana, za čije čuvanje ne postoji druga alternativa.

To je nešto manje od pet posto od ukupnog broja upisanih u Centru. 

Ta odluka donesena je na osnovu ograničenja koje je usvojio Štab za vanredne situacije grada Banje Luke, u okviru preventivnih mjera na suzbijanju širenja virusa korona.

- Privatni vrtići također od ponedjeljka neće raditi, a nadležno odjeljenje Gradske uprave će u komunikaciji s privatnim vrtićima utvrditi da li postoji potreba za organiziranjem rada kao u gradskim vrtićima, odnosno za smještaj djece za čije čuvanje ne postoji druga alternativa – naglasio je gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić.

Radojičić: Privatni vrtići od ponedjeljka neće raditi. Arhiv

Štab je apelirao na sugrađane da budu disciplinirani i da se pridržavaju ograničenja koje su uvedene kako bi se suzbilo širenje virusa.

U BiH je potvrđeno 18 slučajeva zaraženih koronavirusom, od kojih u entitetu RS 15, i to u Banjoj Luci 13 i Čelincu dva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.