BIJELJINA

Pozitivne još četiri osobe, ukupno devet

U gradu trenutno postoje tri otkrivena žarišta

Piše: Lj. Lj. / Avaz.ba

1.4.2020

Očekuju se rezultati testova za devet građana. Avaz

Danas su u Bijeljini u ranim prijepodnevnim satima na COVID-19 pozitivne još četiri osobe, ukupno devet na području grada.

Pacijent iz Bijeljine, koji je nedavno boravio u Centru za srce u Tuzli, u kojem se nedavno pojavila infekcija koronavirusa, pozitivan je i nalazi se na bolničkom respiratoru. On se o bolničkom karantinu nalazi od 30. marta, a s njim je i njegova supruga, čiji se rezultat testa očekuje. Njihova kćerka je negativna na virus, ali je u kućnom karantinu pod strogim nadzorom.

Pozitivan je i rezultat testa za suprugu dijaliznog pacijenta, koji je, također, pozitivan na COVID 19. Dijalizni bolesnik je u bolničkom karantinu, dok je njegova supruga u karantinu u Domu učenika. Pozitivan je i nalaz za pacijenta koji se trenutno nalazi u UKC-u Banjoj Luci, inače nastanjen na području Bijeljine. Ovaj pacijent je na respiratoru, dok je njegova supruga u karantinu u Domu učenika, također pozitivna na koronavirus.

U Bijeljini trenutno postoje tri otkrivena žarišta te su evidentirane sve osobe koje su mogle imati bilo kakve kontakte sa pozitivnima na COVID-19. Očekuju se rezultati testova za devet osoba, a do danas su testirane ukupno 44 osobe. Prva osoba pozitivna na koronavirus, otkrivena je u Bijeljini 19. marta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.