BIJELJINA

Otvoriti prodavnice uz mjere zaštite

Omogućiti penzionerima svakodnevni izlazak od sedam do 10 sati

U poslovni prostor ulazila bi po jedna osoba. Avaz

Piše: Lj. Lj. / Avaz.ba

28.4.2020

S obzirom na to da je od 3.aprila do sada u Bijeljini samo kod jedne osobe registrovana zaraza koronavirusom i da je epidemiološka situacija na ovom području povoljna, Gradski štab za vanredne situacije uputio je Republičkom štabu za vanredne situacije preporuku za ublažavanje mjera koje se odnose na rad privrednih subjekata u Semberiji.

- Uz poštovanje propisanih sanitarno – higijenskih mjera mogle bi raditi sve privredne djelatnosti, izuzev ugostiteljskih objekata, kozmetičkih i frizerskih salona, fitnes centara, svadbenih salona i dječjih igraonica. U tim djelatnostima dolazi do bliskog kontakta korisnika i pružalaca usluga – rekao je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Zatvorene radnje. Avaz

Naglašava da bi vlasnici radnji, koji bi počeli raditi, imali obavezu da istaknu zabranu ulaska više od jedne osobe u poslovni prostor, ukoliko je manji od 20 metara kvadratnih.

Obavezno nošenje zaštitne maske i rukavica u svim javnim objektima i dalje bi ostalo na snazi. U prodavnicama obuće i garderobe ne bi bilo dozvoljeno isprobavanje robe u radnjama.

Osim ovih predloženih mjera koje se tiču privrede, Gradski štab u Bijeljini uputio je preporuku da se penzionerima omogući izlazak napolje svakim danom od sedam do 10 sati ujutro, uz poštovanje svih do sada naloženih mjera zaštite.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.