BOSANSKA GRADIŠKA

Po 500 kvadrata za Pedijatriju i Ortopediju

Resorno ministarstvo izdvojilo 430.000 KM za radove

Radovi će trajati do kraja maja. B. Grgić

Piše: B. G./ Avaz.ba

29.4.2020

Građevinski radovi radi proširivanja objekta Opće bolnice u Bosanskoj Gradišci uveliko su u toku. Radi se na obnovi operacione sale i nadogradnji po 500 kvadratnih metara odjela pedijatrije i ortopedije. Direktor bolnice, dr. Rajko Dodik rekao je da je resorno ministarstvo za rekonstrukciju i proširenje bolnice izdvojilo 430.000 KM te da će radovi potrajati do kraja maja.

- Nakon rekonstrukcije operacionih sala i dogradnje odjela pedijatrije i ortopedije od po 500 kvadratnih metara, planirana je zamjena stolarije na kompletnoj bolnici. To je drugi projekt i odobren je od Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, jer se radi o čistoj energetskoj efikasnosti - rekao je dr. Dodik.

Stvaranje uvjeta za bolje medicinske usluge. Avaz

Razmišlja se i o trećoj fazi, a riječ je o rekonstrukciji unutrašnjosti svih odjela i nabavci nove medicinske opreme i aparata. Treća faza je, također, neminovna, jer je bolnica izgrađena početkom sedamdesetih godina prošlog stoljeća i ovo je prva rekonstrukcija.

Opća bolnica je, praktično, regionalna ustanova, jer pruža sekundarnu zdravstvenu zaštitu građanima ovoga grada te susjednih općina, Srpca i djelimično Laktaša i Bosanske Dubice.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.