BIJELJINA

Otvorene specijalističke ambulante u bolnici

Pregledi se zakazuju na svakih pola sata kako bi se izbjegle gužve

Piše: Lj. Lj. / Avaz.ba

5.5.2020

U bolnici je do sada testirano 450 osoba. Avaz

S današnjim danom imamo jednu osobu, medicinsku sestru, koja je pozitivna na virus korona i ona se nalazi u karantinu u Domu učenika. Ona se dobro osjeća i nema znakova oboljenja, izjavio je doktor Mikailo Lazić, pomoćnik direktora za medicinska pitanja u bijeljinskoj bolnici, nakon današnje sjednice Gradskog štaba za vanredne situacije.

- U bolnici je do sada testirano 450 osoba i čekamo rezultate 56 nalaza. Jutros je uzeto 27 uzoraka od uposlenika bolnice i pacijenata. Od četvrtog maja, otvorene su specijalističke i subspecijalističke ambulante u bolnici, naravno, sa smanjenim kapacitetom, negdje oko 50 posto, što je i preporuka Kriznog štaba RS. Pristup bolnici sada je liberaliziran. Zakazivanje pregleda u specijalističkim ambulantama obavlja se preko porodične medicine – ističe dr. Lazić.

Prema njegovi riječima, pregledi se zakazuju na svakih pola sata, kako bi i na taj način izbjegli gužve u bolnici.

- Što se tiče opremanja PCR laboratorije za detekciju virusa korona u bijeljinskoj bolnici, ti poslovi su u završnoj fazi. Očekujemo da će laboratorija početi rad sredinom maja – naglašava dr. Lazić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.