TREBINJE

Dodjela nepovratnih sredstava

Grad osigurao 75.000 maraka

Piše: P. M. / Avaz.ba

10.6.2020

S potpisivanja ugovora. P. Mucović

U okviru programa „Podrška poslodavcima i samostalnim preduzetnicima na području grada Trebinja“, u Gradskoj upravi potpisano je 15 ugovora o dodjeli nepovratnih sredstava privrednicima za direktno otvaranje novih radnih mjesta u privrednim društvima i kod samostalnih preduzetnika s područja grada.

Program je namijenjen privrednim društvima koja zapošljavaju do 20 osoba, a sredstva u vrijednosti od 75.000 KM osigurao je Grad Trebinje, dok će poslodavcima biti doznačeno do 6.000 KM po zaposlenom radniku.

Prema riječima Mirka Ćurića, gradonačelnika, potpisivanje ugovora s poslodavcima je kasnilo zbog pandemije koronavirusa, ali će svi programi koji se odnose na nova zapošljavanja biti ispoštovani u narednom periodu.

- Mi ćemo do kraja godine pokrenuti i nove programe, kroz koje će više naših sugrađana dobiti posao. Ograničili smo iznos sredstava za srednju, višu i visoku stručnu spremu. Takođe, obavezali smo poslodavce da minimalnu plaću za srednju stručnu spremu moraju isplatiti u iznosu od 600 KM, za višu 700 i visoku 800 maraka - istakao je Ćurić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.