BIJELJINA

Počela sezona kupanja, prvi dan besplatno

Više radnika će upozoravati na poštovanje fizičke distance

Piše: Lj. Lj. / Avaz.ba

11.6.2020

Danas nije bilo puno onih koji su potražili osvježenje. Lj. Ljubojević

U Banjsko–rekreativnom centru „Dvorovi“ kod Bijeljine danas su otvoreni bazeni, čime je ozvaničen početak ovogodišnje sezone kupanja. Iako je prvi dan za kupače besplatan, nije bilo puno onih koji su osvježenje potražili na bazenima i pod tuševima s toplom termomineralnom vodom.

Milorad Zekić, direktor Banje „Dvorovi“, kaže da na površini od dva hektara, koliko zauzima ovaj sportsko–rekreativni kompleks, postoje četiri bazena, ukupne površine oko 2.500 kvadratnih metara.

- Za bazene koristimo termomineralnu hlorisanu vodu. Sigurnost kupača je zagarantovana, jer ćemo koristiti puno više spasilaca na bazenima i više radnika koji će upozoravati kupače na poštovanje fizičke distance. Zdravlje kupača nam je najvažnije - ističe Zekić.

U toku je i renoviranje i opremanje zatvorenog bazena u okviru banjskog kompleksa. Što se tiče cijena karata, one su nepromijenjene u odnosu na prošlu godinu, pet KM za odrasle, tri za djecu, dok posjetioci u popodnevnim satima plaćaju četiri marke. Bazeni će raditi svakim danom od 10 do 19 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.