KAMPANJA „POSJETI I OSJETI KOZARU“

Do kraja avgusta autobuski prijevoz po promotivnoj cijeni

Tokom nedjelje bez plaćanja ulaznice u Nacionalni park

Piše: Avaz.ba

1.7.2020

Tokom vikenda bude do 4.000 posjetilaca. Avaz

Od nedjelje, 21. juna, u okviru akcije „Posjeti i osjeti Kozaru“ uvedena je nova autobuska linija od Prijedora do Kozare. Saobraća svake nedjelje od 9 sati ujutro, a povratak je u 16 sati. Tako je planirano do kraja avgusta.

Cijena  karte u jednom pravcu iznosi tri, dok je povratna karta četiri marke. Građani koji putuju nedjeljom na Kozaru oslobođeni su obaveze plaćanja ulaznice u NP „Kozara“. Direktor preduzeća „Autotransport“ Prijedor Mićo Rokvić je rekao da će turistička agencija koja posluje u sastavu ovog preduzeća imati od danas i novi turistički aranžman vezan za Kozaru.


Komercijalna linija

Direktor NP „Kozara“ Dragan Romčević ističe da se nada da će ova autobuska linija zaživjeti, a kasnije prerasti i u komercijalnu.

- Nacionalni park neće naplaćivati ulaz ovim putnicima i to je još jedna pogodnost koju nudimo, u vremenu kada je sve uzdrmano epidemijom virusa korona – naglasio je Romčević.

Nacionalni park „Kozara“ unazad nekoliko vikenda ima od 3. 500 do 4. 000 posjetilaca, a prema njegovim riječima, trećina posjetilaca dolazi novoizgrađenim putem Mrakovica-Podgraci, na kojem, također, postoji naplatno mjesto za ulaz u park.


Nagradna igra

Direktorica Turističke organizacije grada Prijedora Amira Ganić ističe da je akcija pokrenuta s ciljem ublažavanja posljedica pandemije COVID-19 u turističkom sektoru.

- Osim turističke organizacije, „Autotransporta“ i Nacionalnog parka u akciji učestvuje i PD „Klekovača“. Organizirana je i nagradna igra na Facebook-stranici PD „Klekovača“, gdje je osam najsretnijih učesnika dobilo mogućnost da sa po još dvije osobe provede vikend na Kozari, uz osiguran smještaj, hranu i planinarske rute – rekla je Ganić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.