GRADILIŠTE U ČATRNJI KOD BOSANSKE GRADIŠKE

Društveni dom, fabričke hale i obilaznica preporodili naselje

Nije izostala ni podrška Gradske uprave

B. Grgić / Avaz.ba

Novi sadržaji na stadionu u Čatrnji

Foto: Avaz


Novi carinski terminali i most preko rijeke Save u izgradnji  locirani su u Čatrnji kod Bosanske Gradiške. U Čatrnji se gradi i obilaznica oko grada, a oko obilaznice na obje strane se parcelizira zemljište za izgradnju poslovnih kapaciteta. Jedan mali projekt okupio je Čatrnjane i dao im novi impuls. Riječ je o opremanju prostorija Fudbalskog kluba „Biseri“ i izgradnji društvenog doma.

U okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ za opremanje klupskih prostorija i društvenog doma do sada je uloženo oko stotinu hiljada maraka. Potpomogla je Gradska uprava sa 350.000 KM.

  • Ristić: Prepoznat aktivizam

    Ristić: Prepoznat aktivizam

    Foto: Avaz


Menadžerica društvenog centra Nataša Ristić rekla je da je Čatrnja jedna od šest mjesnih zajednica s prostora grada koje učestvuju u projektu „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ i da su, zahvaljujući tome, uspjeli osigurati sredstva i za izletište „Naša Jablanica“.

- Veoma smo zahvalni što su gradske vlasti prepoznale naš aktivizam i što su nastavile da ulažu u našu Čatrnju. Veoma je važno da ovaj stadion svakodnevno okuplja na desetine djece - rekla je Ristić.

  • Gradnja društvenog doma

    Gradnja društvenog doma

    Foto: Avaz


U Čatrnji je rekonstruirana i dionica magistralnog puta koja vodi ka autoputu i novim carinskim terminalima, a u toku je i izgradnja nove fabričke hale u kojoj će se proizvoditi precizni elektronski sklopovi.

Predviđa se da će Čatrnja za godinu-dvije postati važno industrijsko jezgro u Bosanskoj Gradišci.

Čatrnja je od davnina multietničko naselje u kojem, osim Srba i Bošnjaka, žive i Hrvati, Poljaci i pripadnici drugih nacionalnih manjina.

Više o temi Bosanska Gradiška

DIREKTOR MEMORIJALNOG CENTRA POTOČARI
Suljagić: Ćeraćemo se još, momci, ali ćemo se ćerati pametnije, ledene glave
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na