NAREDNE ČETIRI GODINE

Zejnil ef. Latifović glavni imam u Bosanskoj Gradišci

Mudar i pošten kojeg uvažavaju svi u gradu na Savi i šire

Ef. Abdibegović i ef. Zejnilović s predstavnicima Medžlisa i imamima. B. Grgić

Piše: B. Grgić / Avaz.ba

18.7.2020

Muftija banjalučki Nusret ef. Abdibegović uručio je efendiji Zejnilu Latifoviću dekret, koji je potpisao reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović, kojim mu je dodijeljen još jedan četverogodišnji mandat glavnog imama u Bosanskoj Gradišci.

Na svečanoj sjednici u obnovljenoj Derviš-hanuminoj medresi u Bosanskoj Gradišci u prisustvu imama i vodećih ljudi Medžlisa IZ ovoga grada niko nije štedio riječi prilikom obrazlaganja odluke, koju je, na prijedlog muftije, donio i potpisao reis Kavazović. U besjedi muftije ef. Latifović označen je kao veliki graditelj džamija na području Medžlisa, ali i iskren vjernik, uvažen imam i čovjek tolerancije kojeg uvažavaju svi u Bosanskoj Gradišci i šire.

S predaje dekreta. B. Grgić

- Zejnil efendija je pametan, mudar, pošten i uporan čovjek koji nije površan, ishitren i neosjećajan prema problemu običnog čovjeka. Prijedlog sam donio uvjerivši se u Zejnilove vrline, a okupio je oko sebe mlade imame, koji o njemu, kao i članovi  Izvršnog odbora Medžlisa, imaju samo riječi hvale. A kada je tako, onda je postignut mir u srcu i glavi - rekao je muftija Abdibegović.

Primivši dekret, efendija Latifović obratio se muftiji, imamima i članovima Medžlisa.

- Ponosan sam na svoje imame, ljude iz Medžlisa i vjernike.  Ponosan sam i na prijedlog muftije i reisov dekret. Ukazana mi je čast i obaveza koja se mora maksimalno ispuniti - rekao je ef. Latifović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.