URUČENJE U TREBINJU

Antifašisti Sarajeva dodijelili priznanje Radetu Aleksiću

Priznanje povodom Dana oslobođenja grada

Aleksić zahvalio predstavnicima Saveza. P. Mucović

Piše: P. M. / Avaz.ba

29.7.2020

Radetu Aleksiću, ocu Srđana Aleksića, Trebinjca koji je stradalo 1993. godine braneći sugrađanina Alena Glavovića, uručeno je priznanje Saveza udruženja antifašista i boraca NOR-a Kantona Sarajevo.

Prema riječima Ibrahima Čomića, predsjednika Saveza, riječ je o najvišem priznanju koje dodjeljuju antifašisti Sarajeva povodom Dana oslobođenja ovog grada, 6. aprila – a za ukupan doprinos u razvoju antifašističke misli, najviših ljudskih i demokratskih vrijednosti.

- Zbog pandemije ove godine nismo bili u mogućnosti da u Sarajevu ugostimo tog izuzetnog čovjeka i antifašistu, čovjeka kome se divimo zbog njegovog držanja i ponašanja, svega onoga što govori i što poručuje ljudima, da među nama ne smije biti razlika, pogotovo onih iz kojih potekne krv - naglasio je Čomić.


S dodjele priznanja Aleksiću. P. Mucović

Rade Aleksić je zahvalio na priznanju istakavši da sebe smatra običnim čovjekom Trebinja, kao što vjeruje da je biti običan i svakodnevan, pri tome i prijatelj svakom čovjeku i najveća vrlina.

- Srđan je dao život da zaštiti nemoćnika i kroz ono što je učinio moj sin, ja sam potpuno sazreo kao čovjek koji je prihvatio čovjeka, kao prijatelja i druga  i bez prethodnog poznanstva – istakao je Aleksić.

Delegacija Saveza udruženja antifašista i boraca NOR-a Kantona Sarajevo položila je cvijeće na spomenik palim borcima NOR-a i žrtvama fašističkog terora u gradskom parku u Trebinju te posjetila grob Srđana Aleksića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.