IZLETIŠTE KRASANPOLJE

Rajska plaža za odmor i relaksaciju

Stalno prisutni instruktori plivanja i spasioci

S. Smajlović / Avaz.ba
04.08.2020 11:12

Rajska plaža u Krasanpolju kod Bratunca, na lijevoj obali rijeke Drine, osim kupanja, posjetiocima nudi niz sadržaja za odmor i rekreaciju. Tu su tereni za tenis i male sportove, tobogane,  pješčana "brda" za djecu, hlad visokih topola, skakaonice za kupače, roštiljnice, mogućnost iznajmljivanja kamp-prikolica, a najveći izazov za mlade je "Adrenalin park".

Sigurno kupanje

Visoke temperature posljednjih dana izmamile su veliki broj kupača, najviše mladih, ali i ostalih građana srebreničke, bratunačke općine i regiona, koji uživaju u sadržajima ovog prelijepog izletišta i osvježe se u bistrim valovima plahovite Drine.

„Rajska plaža“ je uređena i sigurna za kupanje, jer su ovdje stalno prisutni instruktori plivanja i spasioci, za razliku od mnogih „divljih“ plaža pored ove rijeke. Kada je u pitanju splavarenje i ribarenje, rijeka Drina nema alternativu.  

Ove godine bez regate

Radi stvaranja što boljih uvjeta za posjetioce, kojih ovdje tokom dana bude po 2.000, i privlačenja što većeg broja turista, koji će češće dolaziti i duže boraviti, na ovom lijepom izletištu povećavaju se turistički sadržaji.

Turistička organizacija iz Bratunca i ovdašnja ribarska, raftinška i druga udruženja, svakog ljeta ovdje organiziraju razna okupljanja i takmičenja. Nažalost, zbog epidemije koronavirusa, najmasovnija „Drinska regata“ od Bajine Bašte do Bratunca, kao i ribarska takmičenja, ovog ljeta neće biti organizirana.

Komentari

NA VRH