BOSANSKA GRADIŠKA

Prodaja organskog voća i povrća

Izlagači članovi Udruženja „Eko bašta“

Piše: B. G. / Avaz.ba

6.8.2020

Štandovi će biti otvoreni svake subote. B. Grgić

Uz podršku Turističke organizacije  i Komunalnog preduzeća „Gradiška tržnica“ Udruženje proizvođača ekološke i organske hrane „Eko bašta“  otvorilo je na zelenoj pijaci u Bosanskoj Gradišci štand za prodaju vlastitih poljoprivrednih proizvoda uzgojenih na ekološkim i organskim principima.

Danko Cumbo, predsjednik Udruženja „Eko bašta“, kaže da su izloženi uglavnom sezonski proizvodi.

- Osim ljetnih sorti jabuka koje već prolaze, izložili smo i šljive, jagodičasto i bobičasto voće te krompir, papriku, paradajz, kupus, tikvice  i još neke proizvode.  U Udruženju je nas petnaestak, ovo je tek početak, smatramo da imamo šta ponuditi našim potrošačima - rekao je Cumbo.

Danka Mirjanić iz Turističke organizacije kaže da je potez „Eko bašte“ samo jedan iskorak u akciji „Kupujmo domaće“.

- Ovu priču smo s „Eko baštom“ započeli prije dvije godine. Naišli smo i na podršku gradskih vlasti. Priču ćemo nastaviti vrlo brzo u „Kući Lijevče polja i Potkozarja“ - rekla je Mirjanić.

Jelena Galić, direktorica „Gradiške tržnice“, rekla je da će potrošači znati cijeniti napore proizvođača voća i povrća na zdravi način, koji je teži i skuplji. Na štandu će se svake subote moći kupiti zdravi proizvodi, uzgojeni na konzervativni način.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.