UPRKOS PANDEMIJI

Bez obzira na epidemiološku situaciju: Trebinje počinje ličiti na turistički grad

Relativno veliki broj rezervacija za avgust

Trenutno je oko 10.000 registriranih noćenja. P. Mucović

Piše: P. M. / Avaz.ba

6.8.2020

Bez obzira na epidemiološku situaciju izazvanu pandemijom koronavirusa, Trebinje ovih dana počinje ličiti na turistički grad. Istina, na ulicama je manje turista nego prethodnih godina, a i mjesta ima i u hotelima i u privatnom smještaju, ali ima i relativno veliki broj rezervacija za avgust.

Prema riječima Marka Radića, direktora Turističke organizacije Trebinja, statistički pokazatelji kojima raspolažu jasno ukazuju da je u martu, aprilu, maju i junu Trebinje izgubilo između 50.000 i 60.000 noćenja u poređenju s ovim mjesecima prethodne godine, što je za Trebinje ogromna cifra.

- Trenutno je oko 10.000 registriranih noćenja dok ih je prošle godine bilo 43.000, a prema informacijama s terena, broj dolazaka turista tokom jula je znatno uvećan, kakva se situacija očekuje i u avgustu, što, donekle, ulijeva optimizam da će se spasiti barem dio ovogodišnje turističke sezone - istakao je Radić.


Radić: Spasiti barem dio sezone. Avaz

Kaže da je akcija podjele vaučera Vlade RS naišla na dobar odziv, a, sudeći prema interesiranju domaćih turista, Trebinje je najzastupljenija i najposjećenija domaća destinacija u okviru ovog programa.

Turistička ponuda grada u velikoj mjeri je univerzalna i turistima zanimljiva tokom čitave godine. Specifičnost ljetne turističke ponude su svakako bazeni, prirodna i vještačka kupališta, koja su posebno atraktivna i zanimljiva ove sezone s obzirom na tešku prohodnost prema destinacijama na Jadranskom moru. Bilježi se velika posjećenost Olimpijskom bazenu i bazenu u Bregovima, kupalištima u Jazini i na rijeci Sušici, a najveći broj posjetilaca boravi u Akva parku u Gradu sunca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.