RADOVI PRI KRAJU

Most koji spaja dva Zvornika u funkciji od 20. avgusta

U realizaciju projekta uloženo 600.000 eura

Piše: Z. Ku. / Avaz.ba

7.8.2020

Planirano postavljanje dekorativne rasvjete. Z. Kuljić

Radovi na rekonstrukciji Starog mosta, koji spaja Zvornik i Mali Zvornik su pri samom kraju, a očekuje se da bude predat na korištenje građanima 20. avgusta.

- Razgovarali sa izvođačem radova i očekujemo da će do 20. avgusta most biti završen i predat na upotrebu građanima oba Zvornika. Neće biti završen projekt dekorativne rasvjete koji smo mi pokrenuli naknadno i koji nije bio dio ovog projekta te ćemo se dogovoriti sa predstavnicima Malog Zvornika ili Vlade Srbije kada i kako da isfinansiramo taj vid rasvjete. Cilj je da ga ta rasvjeta učini monumentalnijim – istakao je Zoran Stevanović, gradonačelnik.

Naglašava  da je razgovarano sa predstavnicima granične policije Srbije i BiH kako bi se napravio integrisani granični prijelaz na srbijanskoj strani.

– Najviše zbog skučenog prostora na našoj strani te dobijanju novog prostora za šetnju i boravak naših sugrađana na jednom lijepom mjestu te zbog turističke ponude, nama bi integrisani prijelaz bio od velikog značaja – istakao je Stevanović.

Za radove na rekonstrukciji mosta Vlada Srbije je izdvojila 600.000 eura.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.